Trnavská poetika II. 21.9.2016 o 18:00

21.09.2016 18:00

Klub priateľov Trnavy Vás pozýva na druhé podujatie nového literárno-hudobného cyklu Trnavská poetika

Druhé tohtoročné stretnutie nového literárno-hudobného cyklu s názvom Trnavská poetika 2016 sa uskutoční v stredu 21. septembra 2016 o 18.00 h v štúdiu Divadla Jána Palárika. Svoju tvorbu predstavia tohtoročná držiteľka ceny Spolku slovenských spisovateľov za prózu Vladimíra Komorovská (román Utešená família), Jozef Heriban, Štefan Kuzma a Pavol Tomašovič.

O hudobnú zložku programu sa postará Jana Andevska.

Cyklus Trnavská poetika, ktorý pripravuje Slovenské centrum PEN spolu s Mestom Trnavou, Trnavským samosprávnym krajom, Klubom priateľov Trnavy, Knižnicou Juraja Fándlyho a Divadlom Jána Palárika, nadväzuje na skutočnosť, že Trnava bola vďaka svojmu historicko-kultúrnemu zázemiu vždy mestom literárnej inšpirácie. Popri mnohých známych osobnostiach akými boli Ján Silván, Ján Sambucus, Anton Bernolák, Ján Hollý, Andrej Žarnov, Miroslav Válek, Ján Stacho či Viliam Turčány, tu žili a pôsobili desiatky ďalších literárnych tvorcov. Trnava bola srdcom Slovenského učeného tovarišstva, Katolíckej moderny aj tzv. Trnavskej skupiny. Fenomén inšpirujúceho mesta je živý aj dnes. Potvrdzuje to množstvo literárnych podujatí, spolkov a aktivít, ku ktorým sa Trnavská poetika pripája.

Vstup pre priaznivcov slova a hudby je voľný, limitovaný len počtom miest v štúdiu. Po podujatí, podobne ako na úvodnom letnom stretnutí, bude priestor na voľnú diskusiu s autormi vo foyeri divadla.

Srdečne vás pozývame.

KPT